Verorahoja ei saa käyttää ideologisen feminismin levittämiseen kouluissa!

PerusNaiset Helsinki: Verorahoja ei saa käyttää ideologisen feminismin levittämiseen kouluissa!

PerusNaiset Helsinki ry.:n syyskokouksen julkilausuma
Julkaisuvapaa

PerusNaiset Helsinki vastustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta, jossa jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle on määrä jakaa ensi vuonna “Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä” -teos.

“Feminismi aatteena on jo pitkään tähdännyt tasa-arvon sijaan positiiviseen diskriminaatioon, jossa vähemmistön ja enemmistön edustajia on sallittua kohdella eri tavoin. Etenkään peruskouluun ei tällaista arvomaailmaa kuulu viedä. Meidän kaikkien ei pidä olla feministejä, eikä niin tule oppilaille myöskään väittää”, painottaa PerusNaiset Helsinki ry.:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

PerusNaiset Helsinki vastustaa selvästi aatteellisen sisällön tuomista peruskouluun ja vaatii, että ideologioiden pakkosyöttämisen sijaan Opetus- ja kulttuuriministeriö keskittyy turvaamaan perusopetuksen laadun ja huolehtimaan oppilaiden koulunkäynnin edellytyksistä.

“Peruskoulussa on jatkuva resurssipula aivan keskeisistä oppimisvälineistä ja esimerkiksi terveydenhuollon palveluista. Sen sijaan ideologioiden levittämiseen riittää rahaa. Koko kirjahanke on yhteisten rahojen väärinkäyttöä, eikä kuulu millään tavalla kouluihimme”, korostaa varapuheenjohtaja Marika Sorja.

PerusNaiset Helsinki ry.:n syyskokouksessa 2.12.2016 tehtiin myös yhdistyksen henkilövalinnat vuodelle 2017. Puheenjohtajana jatkaa Mari Rantanen ja varapuheenjohtajana Marika Sorja. Hallitukseen valittiin lisäksi Tiina Ahva, Nina Stranden, Krista Bister ja Selma Mäkitalo.

Lisätietoja:

Mari Rantanen
Puheenjohtaja, PerusNaiset Helsinki ry.
marirantanen@nullelisanet.fi
p. 040 571 5371

Marika Sorja
Varapuheenjohtaja, PerusNaiset Helsinki ry.
marika.sorja@nullgmail.com
p. 044 992 9940

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa